Mrt

Okulumuzun Sivil Savunma kulübü çalışmaları kapsamında yapılan tatbikata, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okul personelimiz katıldı. Senaryo gereği öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz deprem sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında bilgilendirildi.Deprem tatbikatının başarılı geçmesinin ardından okul bahçesinde toplanan öğrencilere konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet AYRA , tatbikatın genel amacının olası depremlere karşı öğrencilerimizin bilgilendirilmesi olduğunu, bu tür tatbikatların olası depremler de can kaybının önüne geçebileceği ve depremden korunmanın bir "Afet Bilinci" olduğuna dikkat çekti.Ayrıca, deprem sırasında ve sonrasın da panik yapmamanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan Okul Müdürü  , gerçekleştirilen başarılı tatbikattan dolayı teşekkür ediyorum, şeklinde konuştu.

Mrt

Okulumuz 4/D Sınıfı öğrencileri, Sosyal Bilgiler dersinde "Doğal Afetlere Hazır Olalım" konusunu işlerken deprem çantası hazırladı. Deprem, tehlikeli bir doğal afet olmasına rağmen insanları korkutmamalıdır. Çünkü önceden alacağımız önlemlerle depremin zararını en aza indirmemiz mümkündür. Deprem eğitimine önem vermeli ve öğrendiklerimizi uygulamalıyız. Deprem sonrası için, önceden hazırlayacağımız bir deprem çantası bu mücadeleyi kazanmamızı sağlayabilir.

Öğrencilerimizin deprem çantası hazırlıklarını ZARİFOĞLU TV den izleyebilirsiniz.

Mrt

Okuma,bireyin bilgi edinmesi ve kendisini çok yönlü olarak geliştirmesi için gerekli en önemli becerilerinden biridir.

Bu sebeple, öğrencilerin  kitap okumaya olan ilgilerini arttırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla çarşamba günleri  okulumuzda uygulanan "Son Ders Kitap Okuyorum" sürecine velilerimizi de dahil  ettik. 3/A sınıfı öğrencileri velileri ile birlikte okul kütüphanesinde kitap okudular.Veliler de kitap okuyarak çocuklarına örnek oldular ve bu etkinliğin rutin haline getirmeye karar verdiler.

Şbt

Ülkemizde yakın zamanda yaşanmış olan deprem felaketi sebebi ile okulumuz velilerine Travma Sonrası Stres Bozukluğu ile Psikososyal Destek eğitimleri gerçekleştirildi. Okulumuz rehber öğretmeni Muammer Karadaş tarafından verilen eğitimlerde yaşanılan travma sonrasında ortaya çıkabilecek olası psikopatolojik semptomlar, anne baba olarak  travma sonrası çocuklara yaklaşım ve psikososyal destek başlıkları üzerinde duruldu.

Şbt

Okulumuz rehber öğretmeni Muammer Karadaş tarafından velilerimize Bağımlılık ile Mücadele eğitimi verildi. Teknoloji, alkol ve tütün bağımlılığı alt başlıkları ile verilen eğitimde bağlılık-bağımlılık arasındaki fark, sürecin nasıl ilerlediği ve neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu.

İÇERİĞİ İZLEMEK İÇİN TV'ye TIKLAYINIZ,LÜTFEN.