SİVİL SAVUNMA GÜNÜ

Sivil Savunma Günü, Türkiye'de her yıl 14 Kasım 1988 tarihli 7126 sayılı Sivil Savunma Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 28 Şubat tarihinde kutlanmaktadır.

"Ulusal savunmanın ayrılmaz ögelerinden sivil savunma, savaş zamanlarında, doğal afetlerde, büyük yangınlarda, can ve mal kaybının en aza indirilmesini amaçlayan niteliğiyle tüm ülkeler için önem taşımaktadır.

Günümüzde ulusal olmasının ötesinde evrensel boyut kazanan sivil savunma, halkın desteğiyle yürütülen koruyucu ve kurtarıcı önlemler ve etkinlikler bütünüdür.

Sivil savunma, ülkelerin yaşanan felâketlerde yurttaşlarını koruyabilmeleri ve güvenli bir ortam sağlayabilmeleri için her dönemde önemsenmesi gereken bir hizmet alanıdır.

Koruyucu ve kurtarıcı önlemlerin, bilimsel veriler ışığında, risk olasılıkları gözönünde bulundurularak zamanında alınması, felâketlerin zararlarının en aza indirilmesi yönünden zorunluluktur. Bu aynı zamanda, insan yaşamını her şeyin üstünde tutan çağdaş yönetim anlayışının da gereğidir.

Okulumuzda planlanmış tatbikat ve etkinliklerle kutlanmaktadır.

Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 15.05.2024 14:10 - Görüntülenme: 19