MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA HAFTASI

Bugün okulumuzun konferans salonunda İstiklal Marşı’mızın şairi Mehmet Akif ERSOY, ölümünün 87. yıl dönümünde anıldı. 4. Sınıf öğrencilerimizin hazırlamış olduğu anma programında İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY, ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve bu vatanın bağımsızlığı için canlarını vermiş aziz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’mız okundu. Ardından sırasıyla: Mehmet Akif’in hayatını anlatan kısa bir film izletildi. Kısa film sayesinde öğrenciler İstiklal Şairimizi daha yakından tanımış oldular. Okulumuz öğrencilerinden önce “Mehmet Akif ERSOY’a” adlı şiir okundu. Ardından Mehmet Akif’in şiirlerinden alınan bazı önemli sözler ve bize ders niteliğinde olan öğütleri okundu. Daha sonra okulumuz öğrencileri tarafından, Mehmet Akif ERSOY’un yazmış olduğu “Birlik”, “Asrın Şairi” ve “Zulmü Alkışlayamam” şiirleri okundu. Programın sonuna doğru Mehmet Akif ERSOY’un da hayatının son zamanlarında geçen bir anısı okundu. Anma programına İstiklal Marşı’mızın ilk kıtasıyla başlanılmasının ardından son kıtasıyla da bitirildi.

28-12-202328-12-2023

Yayın: 28.12.2023 - Güncelleme: 28.12.2023 09:07 - Görüntülenme: 50