T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ARNAVUTKÖY - Cahit Zarifoğlu İlkokulu

ENGELLİLER HAFTASI

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftasında tüm engellerin kaldırılarak toplumsal farkındalığı artırma çalışmaları Cahit Zarifoğlu İlkokulunda   devam etmektedir.

 

Engelli bireylerin toplumsal yaşama diğer bireylerle eşit şartlarda katılım sağlamalarına yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla 1992 yılında Birleşmiş Milletler' de alınan kararla 10-16 Mayıs tarihleri "Dünya Engelliler Haftası" olarak anılmaktadır.

 

10-16 Mayıs tarihleri arasında toplumsal farkındalığı artırmak, engelli bireylerin haklarını vurgulamak ve engellilik konusunda farkındalığı artırmak amacıyla bu yıl da hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

 

"Farklılığım Benim Gücüm!" sloganıyla yola çıkan birbirinden özel çocuklar ve gençler, engelli bireylerin yaşadığı güçlükleri aşmalarına ve toplumda daha fazla kabul görmelerine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Dünya Engelliler Haftası her bireye eşit fırsatlar sunmak adına önemli bir mesajlar verirken, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek daha kapsayıcı bir dünya için adımlar atılmasını teşvik etmektedir. Bu hafta boyunca düzenlenen etkinlikler, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumda daha fazla destek görmelerini sağlamak için önemli bir rol oynamaktadır.

 

 

Hazırlanan çalışmalara katkı sağlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 15.05.2024 11:55 - Görüntülenme: 14
  Beğen | 0  kişi beğendi